Vestkystens hovedby og Danmarks 5. største by

Esbjergs museer er altid et besøg værd. Her er oplevelser for hele familien.

Fiskeri- og Søfartsmuseet er i international særklasse. Her fortælles fiskeriets og søfartens historie, og på den store frilandsudstilling kan man opleve et rigtigt havnemiljø. Museet rummer bl.a. også et stort saltvandsakvarium, et sælarium (sælfodring kl. 11.00 + 14.30) og et anlæg med levende mink.

I Fiskerihavnen ligger det gamle motorfyrskib "Horns Rev", som i dag er et flydende museum.

På Esbjerg Museum fortælles byens og egnens historie. Museet rummer også Danmarks flotteste ravmuseum, som viser ravets historie gennem 10.000 år.

Endelig skal nævnes Esbjerg Kunstmuseum, som rummer en af landets bedste samlinger af nyere dansk kunst.

Moderne kunst
Ved Sædding Strandvej står Svend Wiig Hansens ni meter høje monumentalskulptur "Mennesket ved Havet" 1995, der fortæller om mennesket, der sidder foran den storslåede natur, - fascineret af skaberværket og selv et mesterværk

Foran Esbjerg Kunstmuseum står Robert Jacobsens skulptur "Esbjerg" 1963. Et hovedværk inden for den konstruktive kunst, men med figurative elementer som kirkespir og mønter, der falder. I Hjerting Kirke er der en alterudsmykning fra 1992, der fortæller lidelseshistorien med enkelthed og indlevelse. Arkitekturen er også interessant, idet den forener den middelalderlige kirketradition med en moderne rumopfattelse, udført af Alan Havsteen-Mikkelsen.

Ved Vestkystvejen ses Eva Koch og Steen Høyers "Lyshøjen" 1997, en kolossal jordhøj med små cirkelformede lys spredt udover. Det er Danmarks største kunstværk 180 meter i diameter tangeret af en jordvold på 320 meter gennemskåret af en vej. Når "Lyshøjen" er vokset til med lyng, er den først helt færdig, men det tager år. Om natten ses bedst, hvordan lysene pulserer på højen. Deres rytme er bestemt af trafikken på Vestkystvejen.

.

esbjerglogotrans

Gudenåvej 20 - 6710 Esbjerg V - Danmark
Tlf. +45 75 15 88 22
www.esbjergcamping.dk
info@esbjergcamping.dk

aabent

Åbningstider i receptionen:

 Alle dage   8.00 -  21.00  

 

 

 

                                                                                                                                                   

sbjerg katalogSe Esbjerg Camping Katalog
- klik på billede

Esbjerg Camping

Ligger tæt ved vandet og Esbjerg centrum, der på blot 100 år har udviklet sig til Danmarks 5. største by. Her oser af international stemning og skaberkraft krydret med bylivets heftige puls, sightseeing, shopping i Danmarks længste gågade.

Vi garanterer...

• Personlig betjening
• Højt serviceniveau
• Tiptop moderne servicebygninger
• Unikke kultur- og naturoplevelser
• Masser af aktiviteter for børn
• Afslappet atmosfære med god plads